Informationscenter

Varggrottans infocenter finns i fd. kommungården i Bötoms centrum, Alakyläntie 2. Infocentret är öppet på sommaren.

I infocentret finns utställningen ‘Varggrottans värld’ som blev klar sommaren 2002. I infocentret finns också en kafeteria och en liten souvenirbutik.

Utställningen Varggrottans värld ger information om grottan och dess olika skeden. Utställningen visar Varggrottans arkeologi och fynd, områdets geologi och hur det utvecklats efter istiden samt forntida fauna och flora. I centret kan man se en 15 minuter lång videoföreställning om utgrävningarna i grottan och en multimediaföreställning om istidens roll i grottans utveckling.

Varggrottans infocenter
Alakyläntie 2, Bötom
tfn +358 40 508 0405


Rundturer

Under en guidad tur till Varggrottan hinner du se och uppleva mera! En sakkunnig guide berättar om Varggrottan och områdets geologi, arkeologi och historia. I den guidade turen kan också ingå ett besök i Infocentret och/eller Varggrotteutställningen, mat, kaffe osv. Utflykterna skräddarsys enligt kundens önskemål! Ta därför kontakt med oss och berätta vilka önskemål du har. Förutom guidningar för grupper, som skall beställas på förhand, ordnas också publikguidningar. Information om dessa får du från områdets turistinformationer.

Guidningar till Varggrottan och utställningarna erbjuder:

Guiderna i Bötom

Kristinestads turistinformation